5 Tips voor een krachtige video

BlueBloodMedia_Video_Lumix_GH5
Bluebloodmedia Tips&Tricks, Tutorials mei 2, 2018

5 Tips voor een krachtige video

Hieronder vind je 5 tips voor een krachtige en social ready video.

In mijn ervaring zijn video’s meer gedenkwaardig dan traditionele marketing inhoud en meer geschikt voor consumenten aan te gaan met. Vorig jaar, begon Facebook ten gunste van langere video in Volksgeschiedenis nieuwsfeeds kijkers om op te houden het platform op basis van het percentage van elke video die ze kijken. Er is een kunst om het creëren van de perfecte sociale media marketing video.

Je hebt slechts een paar seconden om te zorgen dat iemand stopt met scrollen en om hun aandacht te grijpen. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je de aandacht grijpt en ook vasthoudt. Zie je video als een funnel en je zal winnen. Grijp de aandacht, waarde leveren, geef een pitch en laat ze converteren. Hieronder leg ik uit hoe ik mijn video funnels indeel.

Gebruik een aangepaste thumbnail om aandacht te trekken

Met de snelheid waarmee consumten door hun feed heen scrollen, moet je iets doen om hen aandacht te trekken. Sommige technieken die voor mij goed gewerkt hebben zijn banners als video thumbnail bijvoorbeeld een vraag aan de consument: “you want to grow your business?” of een banner met een stelling als: “Mis deze kans niet!” Ook met emojis in banners of een goeie foto kan je consumenten hun aandacht trekken.

 

Begrijp waarom mensen kijken

Wanneer een gebruiker klikt om te kijken naar jouw video-inhoud, moet je in nog geen 10 seconden niet alleen de aandacht trekken maar ook de consument het idee geven dat de video hun verwachtingen waar zal maken. Dat is vrij lastig, gezien er veel concurrentie op social media platformen is tegenwoordig. Bij het maken van een video, is het belangrijk dat je het probleem of de behoefte van je doelgroep begrijpt. Waarom kijken naar je video in de eerste plaats? Hebben ze een probleem of een probleem die ze proberen op te lossen? Hebben ze een probleem waar ze zich niet bewust van zijn, maar bewust van moeten worden?

 

Probeer je product of dienst niet op te dringen. Probeer de connectie te zoeken met hun specifieke probleem of behoefte. Dus begin met het introduceren van het probleem of pijn punt en spreek ze aan met “u” of “uw bedrijf”. Meestal stel ik vragen of zet ik een verhaal op waar ik samen met ze doorheen loop op dat inspeelt op emotie om ze zo bewust te maken van het probleem of de behoefte.

 

Vergeet niet dat het tijd kost voordat je doelgroep daadwerkelijk tot de realisatie komt dat ze dat probleem hebben of die behoefte hebben. De kracht zit in het herhalen van het probleem en om vervolgens langzamerhand de oplossing met ze door te lopen.

Leveren van waarde

Het trekken en het lang genoeg vasthouden van jouw publiek hen aandacht om jouw toegevoegde waarde te laten zien, is het kerndoel van elk stuk content dat je maakt. Zeker wat video’s betreft.

Video’s zorgen al voor meer engagement omdat mensen visueel zijn ingesteld. Dus, hoe kunt je hun aandacht houden zodra je het hebt?

Waarde toevoegen en altijd gebruik maken van ondertitels. Wees niet bang om je “geheime recept” weg te geven. Als je consumenten advies kunt geven dat zij daadwerkelijk zelf kunnen uitvoeren en het werkt, win je hun vertrouwen. Altijd zo veel mogelijk waarde leveren om geloofwaardigheid en vertrouwen te winnen.

 

Pitch je product of dienst

Je product of dienst pitch moet perfect passen in je video. Het is belangrijk dat je geen invloed uitoefent op de consumenten hun gedachte proces. Als je een pitch op de verkeerde plaats of tijd in de video plaatst, kan dat ervoor zorgen dat consumenten hun belang verliezen omdat ze nog niet zo ver waren. Zorg ervoor dat de pitch op de juiste plek wordt geplaatst.

 

Om interesse te stimuleren, zorg er dan voor dat je pitch snel en to the point is. Probeer je doelgroep niet te overspoelen met beloftes of te veel informatie. En zorg ervoor dat je product of dienst wel echt hun probleem oplost of hun voorziet van hun behoefte.

 

Eindig met een Call To Action

Zorg dat je altijd een volgende stap hebt in uw video. Laat je doelgroep niet hangen, zorg dat ze altijd via een link of een button ergens heen kunnen om meer te leren of lezen. Als je inhoud boeiend genoeg is en genoeg toegevoegde waarde bevat, zullen ze actie ondernemen.

Bijvoorbeeld op Facebook kan je een button toevoegen aan je advertentie met “Neem contact op met ons.” Zorg dan ook dat je aan het eind van je video’s je CTA: “Klik hieronder op de button ‘contact'”  is. En wijs letterlijk zelf of met een pijl naar de button.

Probeer verschillende tactieken uit, altijd blijven testen.

Maak het onvergetelijk, zorg dat je jouw doelgroep helpt op een of andere manier en geef daarna je pitch.En vergeet niet dat je eerst het vertrouwen van je doelgroep moet winnen, voordat je ze kan vragen om iets te doen.

Open chat
Vragen? App met ons!
Welkom bij Blue Blood Media!
Hoe kunnen wij jou helpen?